Onze organisatie

Ontstaan en onze filosofie en waarden. 

Meer weten?

Jonge mensen verbinden met hun ware zelf en inzicht geven van patronen uit hun systeem of overlevings- mechanismen welke wellicht niet altijd meer nodig zijn.

Begeleiding in een ontdekking naar jezelf op een jongere leeftijd hebben invloed op keuzes en rendeert de rest van jouw verdere leven.

Aandacht voor wat er is, onderzoek in verlangen, groei in vertrouwen en bepalen wat jij daarin nodig hebt (individueel en groepsniveau).

Ontstaan

Rewolf is ontstaan vanuit betrokkenheid. Betrokkenheid bij jongeren die hulp nodig hebben. Ervaring leert dat deze behoefte aan deze hulp in alle lagen van de samenleving nodig zijn. Jongeren zijn de toekomst en hebben het momenteel niet makkelijk. Er is veel sociale druk en veel afleiding. De zuigkracht om niet te voldoen of er niet bij te horen is groter dan ooit. 

Onze missie is hen weer te verbinden met hun ware zelf. Dat de acceptatie vanuit henzelf komt en niet vanuit de externe prikkel of bevestiging. Op deze wijze komt er ruimte. Ruimte om te ontdekken.. 

Lees meer

wie je bent en wat belangrijk is voor jou.

Met deze ruimte kan het leven zich nog beter ontvouwen of sturing geven in de richting die voor jou passend is. Dat is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Inzicht en voelen wat er op dit moment speelt en daarover delen heeft grote waarde. Kunnen zijn met wat er is. Dat hoeft niet alleen.

Het blijkt dat hier behoefte aan is. Vanuit onze ervaring met uw kinderen en wat we zien gebeuren in deze doelgroep.

Los van dit motief was er ook de behoefte aan puurheid. Veel van onze coaches komen vanuit het bedrijfsleven en het was duidelijk dat er een rode draad in verlangen is. We willen het puurder.

Puurheid neemt af als je opgroeit. We laten ons vormen door cultuur, opvoeding, normen en waarden. Vaak met als doel om maar niet te veel op te vallen of buiten de boot te vallen. Zonde! Laten we zoveel mogelijk weer terug naar wie we zijn en lef hebben om te doen wat we willen; met respect voor onze dierbare en omgeving.

Daarom werken wij graag met jongeren.

Filosofie

BE KIND staat hierboven geschreven.

Dat heeft meerdere betekenissen. Allereerst wees aardig voor jezelf. We maken veel zelfafwijzing mee. De doelgroep zoekt. Dat hoort erbij. Dat komt met vallen en opstaan. We zijn in transitie naar het volwassen leven en willen ons losmaken van het ouderlijk gezag. Dat komt met vallen en opstaan. 

Terwijl we ergens ook zoeken naar die schouder, die knuffel of die bevestiging vanuit extern. Hoe kan je in verbinding blijven met jezelf als je bent ‘gevallen’? Hoe kan je verantwoordelijk zijn voor..

Lees meer

jouw acties en de gevolgen daarvan. Het gaat niet over schuld.

Ik ben oke, jij bent oke. Dat is het uitgangspunt. Hoe kan je nog meer jouw eigen voedende stem voor jezelf beschikbaar stellen. Waar wil jij waardering voor? Vraag er naar of geef het jezelf. Wees lief voor jezelf.

BE KIND voor de ander. Niet te verwarren dat je altijd maar aardig moet zijn. Alle emoties zijn welkom en hebben functie. Het is meer bedoeld dat als je met liefde kan kijken naar jezelf, dan lukt dat ook beter naar de ander. Naar jouw ouders bijvoorbeeld. We hebben allemaal onze bagage en doen het naar eer en geweten op de best mogelijke manier. Als we daar met vriendelijkheid naar kunnen kijken ontstaat er nog meer verbinding. Oordeel naar de ander is vaak een spiegel. Je leeft in de perceptie van goed en fout. Zodra je dat kan laten vieren, ontstaat er ruimte.

BE KIND in de letterlijk vorm. Wees het kind in jezelf. Het vrije kind in onszelf houdt minder rekening met oordeel van anderen en leeft vanuit de impuls en vanuit intuïtie. Dat is niet altijd zonder gevolgen en vaak komt dat door de referentie van de omgeving. Referentie heeft een kader. Hoe kan je maximaal jouw vrije kind inzetten voor jezelf. Stamp eens wat vaker in de plassen!

Waarden

Groei is voor al onze collega’s een belangrijke waarde. Ontwikkeling als een gegeven, als een energiebron. Dat hebben wij gemeen. Om te groeien moet je willen. Motivatie in meer of mindere mate is essentieel.

Daarnaast is veiligheid noodzakelijk. Belangrijk is dat je je prettig voelt bij een coach en dat je je daar over uitspreekt als dat niet fijn voelt.

Zodra je die motvatie hebt en de veiligheid ervaart dan is er ruimte om te laten zijn wat er is. Dat is kwetsbaar en spannend. Daar zijn we ons enorm van bewust en daarom ook zo dankbaar om je te..

Lees meer

mogen begeleiden. Jij bepaalt wat je wil delen en wat niet. Daarin ben je vanzelfsprekend vrij.

‘Inzicht zonder handeling brengt geen verandering’ een mooi tegeltje. Dit is waar we in geloven. Verlangen is het uitgangspunt en dat is soms wel even speuren. Als je dat helder hebt, gaat het ook om het nemen van verantwoordelijkheid. DOEN. Wat ga jij doen en is dat in lijn met jouw verlangen? En indien dat niet zo is, ben je dan in staat om te onderzoeken wat jou in de weg staat. De eerlijkheid op zoeken en daar weer naar te handelen.

Die eerlijkheid kan je ook van ons verwachten. Niet vanuit een kritische ouderstem, maar vanuit een spiegel. Dat kan soms confronterend zijn en wat dat met jou doet is welkom en reuze interessant. Welkom!

Niet-weten is een groot onderdeel in het leven en hoe ga je daar mee om. Welke neiging herken je bij jezelf bij het niet-weten. Wat doe je als je het niet weet? Ga je aan het werk? Word je slachtoffer? Of kan je zijn met het niet-weten. Vertrouwen is wat overblijft.