FAQ – Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? 

P
O
Waar vindt de begeleiding plaatst?

We werken hybride. Dit houdt in dat we variëren in werkvormen en dus ook met waar de begeleiding plaatsvindt. Dit is of bij ons in de praktijk- of trainingsruimte, buiten een wandeling, een online-meeting of bij jouw thuis. Uiteraard in overleg wat jij prettig vindt.

We werken momenteel met name in de Randstad. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

P
O
Mijn zoon/dochter heeft AD(H)D, autisme of andere diagnose.

Hij of zij is welkom. Als je twijfelt, overleg gerust. Wij hebben nieuwsgierigheid naar de kracht en het verlangen van uw kind. Deze diagnose geeft ook onderscheidend vermogen. Wij geven niet specifiek aandacht aan deze thema's vanwege het geloof dat het gaat over kracht, verlangen en nemen van verantwoordelijkheid. Daarin willen we geen onderscheid maken.

P
O
Worden wij op de hoogte gehouden als ouders?

Het traject is echt voor uw zoon of kind. Blijf in contact met uw kind en ga het gesprek aan over hoe zij het traject vinden. Respecteer de grenzen van uw kind. Ervaring leert dat er best veel gedeeld wordt vanuit het kind. Er komt meer contact met henzelf en daarom vaak ook meer contact met de ander. Een ouder gesprek is ook een optie. We kijken altijd vanuit de behoefte van uw kind.

P
O
Kunnen wij als ouders ook coaching krijgen?

Dit doen we ook. Het is belangrijk dat u hierin bereid bent naar uw eigen thema's te kijken en het los te zien van het traject van uw zoon of dochter. Waar loopt u tegen aan? Er is geen contact? Luisteren ze niet? Is er agressie? Bent u het wel eens helemaal zat? Het komt allemaal voorbij. U bent welkom.

P
O
Wij hebben interesse in het aanbod, maar we kunnen het niet betalen.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. We hebben soms een potje vanuit donaties waarbij we een bijdrage kunnen leveren voor mensen krap bij kas.

K
L
Mijn ouders hebben dit bedacht en maar ik heb geen zin.

Belangrijke voorwaarde is dat je bereid bent om er te laten zijn wat er is. Jouw geen-zin is daarom ook erg interessant en welkom! Neemt niet weg dat we adviseren eerst met jouw ouders hier over in gesprek te gaan. Mocht je nog twijfelen maak dat gerust kennis met ons (vrijblijvend) om te kijken of er een klik is. Onderzoek of je echt helemaal tevreden bent met de situatie nu. Waar zit jouw weerstand?

K
L
Wordt deze begeleiding vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, helaas niet. Kosten vind je terug bij het aanbod. Wil je graag begeleiding alleen is het financieel niet haalbaar? Informeer dan naar de mogelijkheden.

K
L
Ik heb een thema, maar die zie ik niet bij jullie in de modules.

Informeer gerust. We zijn eerlijk in waar we goed in zijn en kunnen. Wellicht kunnen wij jou doorverwijzen naar iemand in ons netwerk.

K
L
Ik woon in het buitenland. Kan ook alles online?

De hybride werkvorm heeft waarde. Met meerdere werkvormen beklijft het behandelde beter. Daarom werken wij met clienten uit Nederland altijd in verschillende werkvormen. Indien dat niet mogelijk is, is online ook mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

K
L
Ik ben enthousiast en wil graag doneren.

Wow, dank je wel! We reserveren deze donatie voor mensen die de dienstverlening moeilijk kunnen bekostigen. Het is dus erg welkom. Stuur een mailtje naar info@rewolf.nl en we delen de gegevens om te kunnen doneren.